نسیم زمانی | اصفهان- خبرنگار:
مدتهاست بحران آب، گرم شدن هوا و تغییرات اقلیمی بر سایر مناطق کشور حاکم شده و به چالشی اساسی برای مردم بهخصوص فعالان بخش کشاورزی تبدیل شده است. از این رو کارشناسان این بخش همواره درصدد یافتن راهکارهایی برای غلبه بر این مشکلات بودهاند. یکی از این راهحلها روی آوردن به کشت محصولاتی جایگزین چون زعفران است که نسبت به کمآبی مقاومتر هستند. حال با توجه به این که اصفهان هم از استانهایی است که در این سالها گرفتار خشکسالی شده است، کشاورزانش میتوانند کشت این محصول را جایگزین بسیاری از محصولاتی کنند که نیازمند آب فراوان هستند. درواقع با توجه به مشکل کمآبی و پایین رفتن سطح آبهای زیرزمینی، زعفران محصول بسیار مناسبی است که کشاورزان منطقه میتوانند با تغییر الگوی کشت، این محصول باارزش و گرانقیمت را پرورش دهند. در این زمینه با «محسن زادهکرمانی»، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان، گفتوگو کردیم.
آیا زعفران میتواند جایگزین کشت محصولی چون برنج شود؟
زعفران را نمیتوان به عنوان محصولی که جایگزین کشت برنج باشد، معرفی کرد. ولی از آنجا که دارای ارزش اقتصادی بالایی است و شرایط رشد آن با آب و هوای خشک همخوان است، میتوان در مناطقی که اقلیم مستعد به کشت این محصول وجود دارد به آن توجه داشت چون درآمدزایی نسبتاً خوبی دارد.
استقبال کشاورزان اصفهان از این محصول تا چه میزان است؟
گیاه زعفران نیاز کمی به آب دارد و نسبت به هزینههایی که برای کاشت و برداشت آن انجام میشود ارزش اقتصادی زیادی دارد. بنابراین به دلیل سازگاری شرایط رشد گیاه زعفران با شرایط کمآبی استان باعث شده است کشاورزانی که قادر به تقبل هزینههای کشت این محصول هستند، استقبال خوبی از این محصول داشته باشند. در کل کشت آن در اصفهان نسبت به سالهای گذشته توسعه قابل قبولی داشته است.
زعفران بیشتر در چه مناطقی از استان قابل کشت است؟
شهرستانهای کاشان، نطنز، نجفآباد، تیران و کرون، شاهینشهر، نائین، اردستان و میمه از مهمترین تولیدکنندگان زعفران در استان به شمار میآیند. در میان آنها زعفران کاشان و نطنز از مرغوبیت زیادی برخوردار است و قابل رقابت با زعفران خراسان است. اکنون نیز مازاد زعفران تولید اصفهان به خراسان صادر میشود.
کشت زعفران در زمینهای بدون آب اصفهان
معاون جهاد کشاورزی استان: زعفران نیاز کمی به آب و ارزش اقتصادی زیادی دارد
در همینه زمینه :